zaterdag, april 30, 2011

 

Primeur in Brabants dorp



Gezocht: eerste locatie Rest-O-Super in Brabant

Voor het unieke concept 'Rest-O-Super’ zijn de initiatiefnemers op zoek naar een geschikte (test)locatie in Brabant. In de Rest-O-Super kunnen bewoners van kleinere woonkernen terecht voor een gezellig hapje eten en drinken én voor de dagelijkse boodschappen. Dit nieuw type winkel roept het verdwijnen van onmisbare voorzieningen uit kleine kernen met minder dan 2.000 inwoners een halt toe.

Op woensdag avond 20 april, tijdens de jaarvergadering van de vereniging kleine kernen noord-brabant te Diessen, zijn alle belangstellenden voor een dergelijk concept van harte welkom. De initiatiefnemers geven dan een uitgebreide toelichting. Het concept is, met steun van de provincie Noord-Brabant en de vereniging kleine kernen noord-brabant, ontwikkeld door Van Tol Retail, Barli BV en Claessenserdmann architecten. Nog niet zo lang geleden had elk dorp een eigen bakker, slager en kruidenier. Deze diensten trekken steeds meer weg uit de kleinere woonkernen. Door de concurrentiestrijd hebben ook steeds meer buurtsupers moeite hun hoofd boven water te houden. Het verminderende aanbod aan diensten is voor ouderen vaak een reden om te verhuizen uit hun dorp. Het gevolg is leegstand van huizen in de dorpen en een toeloop van ouderen in de grotere kernen.

De Rest-O-Super keert deze trend en maakt kleine kernen weer aantrekkelijk voor nieuwe bewoners. Rest-O-Super In kernen met minder dan 2.000 inwoners wordt de Rest-O-Super een centraal ontmoetingspunt én een handige supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Op loop- of fietsafstand kunnen bewoners elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje en gebruik maken van het ruim assortiment aan levensmiddelen in hetzelfde gebouw. Blijkt de testlocatie een succes, dan worden op meer plekken in Brabant Rest-O-Supers geopend.

Meer informatie op Jaarvergadering VKK (20 april) De Rest-O-Super wordt op woensdagavond 20 april 2011 uitgebreid toegelicht tijdens de algemene leden vergadering van de vereniging kleine kernen noord-brabant (VVK). Alle bewoners van kleine kernen in Brabant die de leefbaarheid van hun dorp willen versterken, zijn van harte uitgenodigd. Ook ondernemers die deel uit willen maken van deze nieuwe ontwikkeling, zijn welkom. De vergadering vindt plaats vanaf 19.30 uur in Partycentrum Hercules, Rijtseweg 1 in Diessen. Inschrijven is niet nodig.

Aanmelden
tot 20 mei Kleine kernen met tussen de 1.000 en 2.000 inwoners kunnen tot 20 mei als testlocatie worden aangemeld bij de streekmanager in uw regio of door een mail te sturen naar restosuper@rmb.nl. Vervolgens wordt de meest geschikte locatie geselecteerd door de initiatiefnemers, de voorzitter van VKK en de provincie Noord-Brabant. Ook ondernemers kunnen hun interesse in het beheer van de winkel kenbaar maken . Meer weten? Op http://www.restosuper.jouwweb.nl/kunt u meer informatie vinden over het concept Rest-O-Super. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Twan Goossens, streekmanager (06 51 63 1647), of mail naar tgoossens@rmb.nl.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?