dinsdag, mei 17, 2011

 

Het Brabants Boeren Diploma


Op initiatief van het streekhuis werden ondernemers in de regio Oss, Uden, Veghel met elkaar in contact gebracht. Het resultaat was het oprichten van Plattelandskring Toerisme regio Oss, Uden, Veghel. Vorig jaar organisseerde ze op hun locaties bolderkar wandelroutes. In 2011 presenteren ze het: Het Brabants Boeren Diploma!

Bezoek leuke accommodaties en ontvang na afloop een heus Brabants Boerendiploma!

Ontdek het boerenleven van vroeger en nu! Bent u ook graag in de buitenlucht en wilt u dit het liefst met iets leerzaams of actiefs combineren? Maak dan kennis met het Brabants Boerendiploma. Op originele wijze leert u de historie van het boerenland kennen. U kunt een boerenbedstee bekijken en een molen bezoeken. U leert over paarden, koeien, hooibergen, gewassen, streekproducten en over het transport van honderd jaar geleden. Gepassioneerde mensen met liefde voor het platteland leren u graag iets over dit mooie stukje Brabant, terwijl u heerlijk van de buitenlucht en het boerenlandschap kunt genieten. Bezoek alle vijf de accommodaties en laat u verrassen door heerlijke lekkernijen, lachwekkende activiteiten en de echte Brabantse gemoedelijkheid.

De deelnemende ondernemers:

De Brabantse Hoeve in Volkel
Aan de naam: “Brabantse Hoeve in Volkel” is meteen af te lijden dat het ’n oude boerderij van zo’n 100 jaar geleden is. Deze is omgebouwd en met 5 unieke B&B kamers in stijl.
Een oud Brabants koffiehuijs met groot boeren terras zorgt dat onze gasten ‘n (h)eerlijk horecagevoel beleven. Je bezoekt korenmolen “de nije kreiter” en leert alles over het “muldersleven” uit de vorige eeuw. Aan de hand van een informatiebord leer je in de hoeve nog meer van het boeren buitenleven.

De Buitenhorst in Schaijk
Weet u hoeveel uur een koe slaapt?
Tijdens de ‘koe-weetjes-wandeling’ ontdekt en leert u allerlei leuke en interessante dingen over onze koeien. Met een gevulde weetjesmand met spelletjes en vragen maakt u een wandeling door natuurgebied De Maashorst. En... na afloop natuurlijk nog even bij de koeien kijken.
U gaat heel wat koewijzer naar huis!

Speciaalbierbrouwerij in Oijen
Bij Speciaalbierbrouwerij Oijen treft u nog de ambachtelijke geoogste granen waaronder het oeroude Spelt. Hiermee wordt wekelijks heerlijk bier gebrouwen. De brouwer vertelt u graag over deze producten en het proces.
U kunt er heerlijke bieren proeven maar ook een hapje eten.
En wilt u actief dan kunt u op de klompen, in overall met boerenzakdoek de wei in voor een spelletje boerenkrokket!

De Steltenberg in Volkel
Boer & Boerinnekes uitje. Kom genieten van de vrije natuur en het boerenland aan de bosrand van de Trentse bossen achter in de Peel. Bij de Hooiberg op het erf of in de Vlaamse schuur kunnen wij voor u een gezellige dag in stijl organiseren. Diverse workshops zijn mogelijk en ter afsluiting krijgt u een heerlijke Brabantse broodmaaltijd met iets warms erbij. Een wedstrijdparcours op klompen of eieren vervoeren? Met je diploma op zak en een foto in klederdracht zul je nog vaak terugdenken aan dit boers dagje uit.

Hoeve Baerlo in Keldonk
Bij de Hoeve Baerlo kunt u op het boerderijterras genieten van het buitenleven. In de nabij gelegen wei lopen bontgekleurde Ierse Tinkers, rustige paarden die vroeger ingezet werden om het boerenland te bewerken. De boer vertelt graag over deze lieve paarden maar ook over de eeuwenoude boerderij en het omringende land in het stroomgebied van de Aa. Geniet in alle rust van de paarden, het Brabantse buitenleven en de heerlijke appeltaart op ons boerderijterras.

Het Brabants Boeren diploma is een initiatief van de plattelandskring toerisme regio Oss, Uden, Veghel. De Plattelandskring bestaat uit een aantal bijzondere ondernemingen op het platteland. Ieder jaar zal deze kring een leuke activiteit/actie bedenken en daar uitvoering aan geven. http://www.plattelandskring.nl/ Deze plattelandskring werd opgestart door de streekmanager in navolging van Onderneemsterskrans Land van Cuijk.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?