dinsdag, mei 31, 2011

 

Inzage plannen Dommelsvoort

De vijfde wethouder in vijftien jaren. “Een wrange constatering”, aldus wethouder Michiel van Veen gisteren tijdens de informatieavond over waterrecreatiepark Dommelsvoort aan de Kraaijenbergse plassen in Cuijk.

“Toch is er een grote stap gemaakt”, gaat Van Veen verder, “de grootste hobbels en bezwaren zijn zoveel mogelijk opgeheven. Het project heeft dan ook wel degelijk veel slagingskans. Er is nu een concrete planning, een bestemmingsplan en een milieueffectrapportage.”
Vanaf 8 juni tot en met 5 juli liggen ter inzage bij de gemeente de (voor)ontwerpen van het Aquahotel, het waterpark én het totaalplan in de vorm van het ontwerp MER. Naar verwachting stemt in maart 2012 de Cuijkse raad over het bestemmingsplan.

Plassen
Een ontsluitingsweg verbindt het waterpark met de provinciale weg naar Grave en Beers. Waterpark Dommelsvoort is in de plannen opgedeeld in verschillende (woon)eilandengroepen. Zo is er een gedeelte ingeruimd voor welness-, winkels en andere voorzieningen -het zogenaamde schiereiland-, een natuureiland met boomgaard en strand en een meer stedelijk gedeelte met jachthaven en het Aquahotel. De brug tussen Linden en Beers blijft in de ontwerpen bestaan. Ook is er in de plannen rekening gehouden met het verleggen van een gasleiding en de verplaatsing van de dassenburcht naar het Gassels Broek.

Hotel
Het Aquahotel van Fitland heeft in ontwerp een toren met twee vleugels, die ieder 180 kamers hebben. De toren wordt gebouwd rondom de staalconstructie die de Sint Janskathedraal in Den Bosch tijdens renovatie heeft gesteund. Tevens wordt er een fitnessruimte, vergaderruimten, ruimten voor cosmetische behandelingen een theater, casino en driving range voor golf verwezenlijkt. Het hotel krijgt naar alle waarschijnlijkheid ook een floatel of bedrijfsvaartuig dat ook kan worden ingezet voor recreatieve doeleinden. Kliknieuws 31 mei 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?