vrijdag, juli 08, 2011

 

Broeigas is groeigas en afval is geld

Van Maris pakt smerigste plekken aan

Broeigas is groeigas en afval is geld. De Van Maris Groep in Schijndel breekt met alle wetten over afval en CO2. De kweek van algen gaat een grote vlucht nemen. In Nederland krijgt eigenaar Ruben van Maris steeds meer voet aan de grond met zijn ideeën. In verre buitenlanden als China, India, Indonesië en Maleisië gaan de deuren al langer voor hem open. In mei tekende hij in de aanwezigheid van minister Maxime Verhagen van Economische Zaken een contract voor de bouw van een biogasinstallatie.

De bedoeling is dat er in Midden-China 80 van deze installaties komen te staan. Naast de biogasinstallaties is Van Maris nu ook volop bezig met de kweek van algen. Ze teren op zonlicht, CO2 en meststoffen uit afvalstromen. "Wij komen er langzaam achter hoe mooi de applicaties van algen zijn. En welke functie CO2 daarin vervult. De hele wereld wil af van dat broeigas dat mede zorgt voor de opwarming van de aarde. In Nederland willen we het zelfs in de grond rammen, in de lege aardgasveld. Maar broeigas is groeigas." Van Maris experimenteert met een algenkweekreactor bij de rioolzuiverwateringsinstallatie van Waterschap Aa en Maas in Den Bosch. Brabantsdagblad 7 juli 2011.

Het Schijndelse bedrijf Van Maris en Waterschap Aa en Maas participeren in het project "Groene Raffinaderij Haps" een initiatief van streekhuis Peel en Maas/Maas en Meierij. voor meer informatie: http://www.mijneigenfavorieten.nl/bioraffinage/





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?