maandag, september 19, 2011

 

Actualisatieplan buitengebied Sint Michielsgestel

Sint-Michielsgestel start actualisatie bestemmingsplan buitengebied

Bewoners en ondernemers kunnen tot 1 oktober wensen voor buitengebied kenbaar maken

De gemeente Sint-Michielsgestel start met de eerste actualisatie van het bestemmingsplan buitengebied. Bewoners en ondernemers in het buitengebied kunnen tot 1 oktober 2011 een verzoek indienen om het bestemmingsplan te wijzigen. Ze krijgen hiermee de mogelijkheid om hun concrete plannen te realiseren.

Woont of werkt u in het buitengebied van Sint-Michielsgestel en hebt u plannen om op uw perceel uit te breiden of iets anders te gaan doen? Dan kunt u tot 1 oktober 2011 een verzoek indienen om het bestemmingsplan te wijzigen. De gemeente beoordeelt alle verzoeken en neemt nog dit jaar een principebesluit over alle aanvragen. Vervolgens is het de bedoeling dat eind 2012 het geactualiseerde bestemmingsplan gereed is.

Let op: verzoeken die na 1 oktober 2011 ingediend worden, kunnen pas in de tweede actualisatie meegenomen worden. Deze volgt op zijn vroegst in 2013/2014.
Hoe gaat de actualisatie in zijn werk?De actualisatie vraagt veel van zowel de gemeente als van de initiatiefnemers. De procedure om te komen tot een geactualiseerd bestemmingsplan is circa anderhalf jaar. De planning ziet er globaal als volgt uit:

Als de initiatiefnemer na de eerste ambtelijke scan een principebesluit van het college wil, brengt de gemeente in eerste instantie € 1.020 legeskosten in rekening bij de initiatiefnemer. Als het college positief besluit over het principeverzoek, dan brengt de gemeente de betaalde legeskosten in mindering op de toekomstige kosten (procedurekosten, exploitatiebijdrage, ambtelijke uren).

Hoe kunt u een verzoek indienen?U kunt een verzoek indienen via het formulier op deze website. Nogmaals: let op de uiterste invuldatum van 1 oktober 2011. Na die tijd kunnen verzoeken pas op zijn vroegst in 2013/2014 behandeld worden.

Waarom een actualisatie?Wijziging van het bestemmingsplan is een omvangrijk proces. Het is niet werkbaar om voor elk verzoek een aparte procedure te volgen. Maar de gemeente wil wel flexibel kunnen omgaan met wensen van de mensen die in het buitengebied wonen en werken. Daarom heeft de gemeente besloten om verzoeken te bundelen en periodiek het bestemmingsplan te actualiseren.

Er zijn inmiddels een zestigtal plannen ingediend. Tien van de meest complexe plannen worden begeleid door de streekmanager.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?