vrijdag, maart 09, 2012

 

Zuid Willemsvaart in beeld

Jacqueline de Heij gaat over de Zuid Willemsvaart een documantaire maken.

Ze stuurde het volgende bericht naar het streekhuis Peel&maas/Maas&Meierij:


"De Zuid Willemsvaart, verhalen van de waterweg" zal bestaan uit drie afleveringen (24 minuten per deel) en volgt het verloop van ‘de kanaal’, zoals de waterweg liefkozend genoemd wordt. We monsteren aan in Maastricht op een binnenvaartschip en varen stroomafwaarts naar het noorden. Onderweg meren we af bij markante plekken en personen die heden, verleden én toekomst van de Zuid-Willemsvaart markeren: bewoners en bedrijven langs de vaart, schippers, vissers, brugwachters, medewerkers van Rijkswaterstaat. In plaatsen als Maastricht, Lanaken, Maaseik, Weert, Helmond, Veghel, Schijndel, Den Dungen en Den Bosch.

Wat heeft de Zuid-Willemsvaart hen gebracht? Hoe bepaalt het water hun leven, in voor- en tegenspoed? Hoe ontwikkelde zich het transport over water? Wat betekende de aanleg van nieuwe sluizen, verbreding van het kanaal, omleggingen? Wat is de commerciële betekenis van de waterweg? Welke kansen liggen er in de toekomst voor de Zuid-Willemsvaart?
Vanuit zowel een maatschappelijk, sociaal als economisch perspectief geven de persoonlijke vertellingen een kleurrijk totaalbeeld van de Zuid-Willemsvaart en haar unieke rol in de vele levens eromheen.

De laatste aflevering van de serie, waar het de omleiding van de Zuid Willemsvaart betreft is op dit moment zeer actueel. Graag willen wij op korte termijn starten met de uitvoering van dit project, hoe eerder we de werkzaamheden van de omlegging van de Zuid Willemsvaart kunnen vastleggen, hoe waardevoller het beeldmateriaal zal worden.


Jacqueline is op zoek naar interressante verhalen en partners die de documantaire willen medefinancieren. Belangstelling? Haar gegevens staan hieronder.

06-53 330 675
http://www.vofprodukties.tv/






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?