zaterdag, juni 30, 2012

 

Dorpsdeelauto

Dorpsdeelauto is nieuw voor Nederland. Natuurlijk bestaat autodelen al langer, maar nog niet speciaal voor het platteland. Dorpsdeelauto moet in ieder geval helpen om de bereikbaarheid en leefbaarheid van kleinere dorpen te verbeteren. Dat is belangrijk als er wordt bezuinigd op het openbaar vervoer. Dit project helpt om geld te besparen op auto-uitgaven door minder auto’s samen te benutten door ze te delen. De eerste ervaringen zijn positief. In de provincie Zeeland wordt dit autodeel systeem, speciaal ontwikkeld voor het platteland, met succes toegepast.

De organisatie achter het idee
Wheels4all is een autodeel -organisatie met 200 deelauto’s en veel ervaring. Wheels4all is in 2011 begonnen met MyWheels om het particuliere autodelen te faciliteren.

Dorpsdeelauto werkt daarom samen met MyWheels voor de reserveringen en registratie van ritten. MyWheels verzorgt ook de verrekening van de opbrengsten en kosten. Een extra voordeel is dat deelnemers ook makkelijk gebruik kunnen maken van het wagenpark van Wheels4all. Dat zijn 200 deelauto’s die in 40 verschillende gemeenten staan.

Het Streekhuis zoekt samen met de Wheels4all organisatie naar geschikte locaties in Noordoost Brabant om het autodeelsysteem voor het platteland verder uit te rollen. Woont u in een kleine kern? (tot ongeveer 5000 inwoners). Hebt u een (tweede) auto die vaak stil staat? Wilt u deze met uw buren delen tegen een vergoeding? Wilt u dat zaken goed geregeld zijn zoals aansprakelijkheid? Neem dan contact op met streekmanager Twan Goossens tel. 06 51 63 1647.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?