vrijdag, juli 20, 2012

 

Hooi! Hooi! Farmcamps een nieuw concept



FarmCamps op de ANWB kampeerdagen 2012
Op een FarmCamps camping gaat het boerenleven 24 uur per dag door. Kinderen krijgen een goed kijkje in de ‘boerenkeuken’ en leren spelenderwijs bijvoorbeeld dat chocolademelk niet van bruine koeien komt. Ze kunnen helpen bij de verzorging van de boerderijdieren en het boerengezin organiseert verschillende activiteiten waaraan kinderen kunnen meedoen. Daarnaast beleven kids volop avonturen in o.a. de Hooi Hooi Speelschuur en de Water Pret Weide.
Bewegen en buiten spelen 
FarmCamps is een initiatief van Saskia de Wit, Saskia Poulissen en Alida Dorenbosch – alle drie moeder en ambitieus om hun idee succesvol te maken. De Wit: “Kamperen bij de boer kan al langer, wij richten ons met FarmCamps echter specifiek op gezinnen. Kinderen kunnen op onze campings naar hartelust op avontuur, terwijl ouders het gemak hebben van een kant-en-klare tent, net sanitair en op veel locaties ook een boerderijwinkel met tal van verse ingrediënten voor een lekkere maaltijd.”
Dorenbosch: “Wij willen ieder kind in Nederland – samen met zijn familie- een weekend of midweek op een boerderij laten beleven. Niet alleen is dit een onvergetelijke ervaring, het is ook belangrijk dat kinderen kennismaken met het boerenleven. Wie weet anders straks nog waar ons eten vandaan komt?” Ze vult aan: “Het is algemeen bekend dat veel kinderen te weinig bewegen en buiten spelen. Op FarmCamps doen ze dat volop. Lekker spelen op het erf, dieren knuffelen en de boer helpen

safaritent
Safaritent 
Met FarmCamps kun je een midweek of weekend bij de boer logeren, het hele seizoen door tegen dezelfde prijs. Overnachten doe je in een safaritent, waar je zowel binnen als buiten comfortabel met elkaar kunt zitten. Poulissen: “Je kunt zelf koken in de tent en je hebt een koelkastje tot je beschikking. Er is een afzonderlijk slaapgedeelte voor de kinderen en je kunt gebruik maken van je eigen toilet. In iedere tent is een grote speelkist aanwezig met zowel gezelschapsspelletjes als meer educatieve spellen. Alles is gericht op een leuke familievakantie!”
Variatie 
FarmCamps gaat dit jaar van start met vier à vijf locaties, verspreid door Nederland. De komende jaren wordt verdere uitbreiding gerealiseerd. Alle locaties zijn gevestigd bij een werkend boerenbedrijf, met een gastvrij boerengezin. FarmCamps streeft naar variatie in het aanbod. “Het doel is om locaties aan te bieden, die elk hun eigen bijzonderheden hebben. Denk aan een biologische boerderij met zowel dieren als een groentekwekerij, een melkveehouderij of een gecombineerd bedrijf met zowel koeien als paarden.”
Boekingen 
Reserveren voor een midweek of weekend kan via Farmcamps.nl. Verblijven kan tot 31 oktober. De prijzen zijn het hele seizoen gelijk, je betaalt geen toeslag voor het hoogseizoen. De exacte prijs is afhankelijk van de locatie die je kiest, boeken kan vanaf € 265,- (inclusief bedlinnen).

Farmcamps is op zoek naar enkele geschikte locaties in Brabant. Ze hebben streekhuis Noordoost Brabant gevraagd daar bij te helpen. U kunt het streekhuis daar weer bij helpen. Kent u of bent u een geschikte locatie voor de Farmcamp formule neem dan contact op met het streekhuis tel. 06 51 63 1647.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?