donderdag, augustus 30, 2012

 

Pas op voor nepgroenestroom

Neem groene stroom - maar kijk uit voor sjoemelstroom!
Steeds meer mensen en bedrijven in Nederland kopen groene stroom, de vraag is enorm groot. Maar helaas wordt er bar weinig groene stroom in ons eigen land geproduceerd - die wordt op grote schaal geïmporteerd.

Is dat erg? Ja!
Want achter de import schuilt een ingewikkeld systeem dat helaas niets bijdraagt aan de plaatsing van nieuwe windmolens of andere duurzame energie installaties. Niet in Nederland - maar ook niet in het buitenland. En daar ging het toch juist om: Dat de productie van veel meer duurzame energie van de grond komt! We hebben weinig invloed op het systeem en de praktijken in het buitenland. Maar als we beter letten op deherkomst van onze electriciteit kunnen we wél lokale duurzame energie-initiatieven en de goede bedrijven groot maken.

Wat te doen?
Steun een duurzame energie-initiatief bij u in de buurt! Samen met inspirerende mensen uit uw eigen woonplaats eigen energie opwekken - dat is het allerbeste! Vraag bij uw huidige energieleverancier om écht duurzame energie van wind- zon- en biomassacentrales uit de eigen regio. Uw leverancier moet dat kunnen aantonen met certificaten. Stap direct over naar een betrouwbare stroomleverancier.

Groene Stroom? Ja Graag! is een initiatief van WISE. Lees verder.

Echtgroen
Het streekhuis onderzoekt samen met het RMB of er bij de gemeenten in Noordoost Brabant belangstelling is om Echtgroen te worden en over te gaan op groenestroom uit de eigen gemeente of regio. Voor informatie Twan Goossens 06 -51 63 1647 of Leo van den Akker 04 85-33 83 85.

Zie ook :
Opwekken van energie voor en door Bernheze





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?