vrijdag, oktober 12, 2012

 

5-Sterrenregio Noordoost Brabant
Per 1 juli werden de regionale overheidssamenwerking Noordoost-Brabant en de 5-sterrenregio samengevoegd. Volgens Arjen van Nuland, programmamanager 5-sterrenregio, betekent dit meer efficiëntie en meer synergie. “Het wordt één werkorganisatie met één gezamenlijke strategische agenda.”

“Zowel Noordoost-Brabant als 5-sterrenregio hadden al een top 10 met onderwerpen op de agenda staan, daar zat al veel overlap in”, legt Van Nuland uit. “De 5-sterrenregio bestond al en richtte zich vooral op de economische structuur van de regio, Noordoost-Brabant was meer een bestuurdersplatform. Dat wordt nu een operationele organisatie met meer efficiency en meer synergie.”

De richting van de regio wordt aangegeven door het nieuw ingevulde strategisch beraad van de 5-sterrenregio Noordoost-Brabant. Volgens Van Nuland vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Stichting Brainport in Brainport Regio Eindhoven. “In het strategisch beraad van onze regio zitten alle toppers uit de regio, vanuit verschillende disciplines. Bijvoorbeeld burgemeesters, intermediairs en ondernemers.”

De regio moet in 2020 een landelijke toppositie innemen als economisch centrum op gebied van food, health en farma (FHF). Dat zijn volgens Van Nuland de speerpuntsectoren. “Daarin hebben we keuzes moeten maken. Je kunt het geld tenslotte maar één keer uitgeven. Het is onze ambitie om in deze sectoren een toonaangevende regio te worden.”

Meer informatie: www.5nob.nl

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?