donderdag, oktober 11, 2012

 

Meer toeristen naar Brabant

Brabant is flink in opmars als toeristische provincie. Het aantal bezoekers uit binnen- en buitenland dat onze provincie bezoekt is veel sterker gestegen dan landelijk.

In het tweede kwartaal van dit jaar kwamen bijna 444.000 toeristen Brabant opzoeken: zo'n tien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. In heel Nederland steeg het totaal ook, maar veel minder sterk (3,6%).

Landelijk en rustiek
Het lijkt erop dat de provincies met een landelijk en rustiek imago in opmars zijn. Behalve Brabant deden ook Drenthe en Limburg het uitstekend, zelfs nog wat beter dan Brabant. Brabant blijft de vijfde provincie van het land wat betreft aantal toeristen, maar hijgt op die ranglijst buurprovincie Gelderland in de nek. Noord-Holland (Amsterdam) blijft met afstand de grootste toeristische trekpleister van Nederland.

De populariteit van Brabant neemt ook in het buitenland toe. Meer dan de helft van de stijging wordt veroorzaakt door de stijging van het aantal buitenlandse toeristen, waarvan ook nog eens een aanzienlijk deel zelfs van buiten Europa komt. Zo verdubbelde het aantal Indiƫrs dat de provincie bezocht in een jaar tijd tot 7000.

Wel wat korter verblijf
Ook al neemt het aantal buitenlandse gasten flink toe, het merendeel wordt gevormd door Nederlanders. Dat zorgt er ook voor dat een toeristisch verblijf in Brabant vaak wat korter is dan elders in het land. Ook concludeerde het Vrijetijdshuis Brabant onlangs nog dat toeristen in Brabant de hand flink op de knip houden. Bron Kvk/Omroep Brabant. Lees verder


<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?