zaterdag, november 24, 2012

 

Startersplek "Twee Vliegen"Antikraakbewoning is een bekende methode om de verpaupering en het kraken van gebouwen te voorkomen. Minder bekend is leegstandbeheer door tijdelijk startende ondernemers te huisvesten. In plaats van op een zolderkamertje je bedrijf starten op een Startersplek samen met een aantal collega starters heeft voordelen. Je kunt elkaar verder helpen en de zichtbaarheid is groter waardoor klanten je sneller zullen vinden. En niet onbelangrijk, de kosten blijven laag. In iedere gemeente in Noordoost Brabant is er wel een school, brandweerkazerne, postkantoor, garage, kantoor, winkelpand of andere ruimte die op verbouwing, sloop of nieuwe bestemming wacht. Door de slechte marktomstandigheden wordt de planning vaak naar achteren geschoven. Het is dan slim om de gebouwen te behoeden voor verpaupering en tevens starters een duwtje in de rug te geven. Zeg maar "twee vliegen in een klap". Streekhuis Noordoost Brabant voert gesprekken met ondernemers om te polsen of ze belangstelling hebben een netwerk van "Twee Vliegen startersplekken" op te tuigen.

Oude garage ingericht als startersplek
Ken je een leeg staand gebouw in je gemeente wat hiervoor in aanmerking komt stuur dan een tip naar de streekmanager tgoossens@rmb.nl . Vermeld svp eigenaar en adresgegevens van het pand. Het streekhuis maakt dan een lijst van mogelijk geschikte locaties.

Afhankelijk van de huidige bestemming zal het soms nodig zijn om het gebouw tijdelijk een andere bestemming te geven. Voor informatie over Tijdelijk Anders Bestemmen (TAB) klik hier.


<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?