vrijdag, mei 24, 2013

 

Natuurpoort De Heksenboom organiseert Natuurpoorten-week

Natuurpoort De Heksenboom in Sint-Anthonis heeft het initiatief genomen om in juni een publiekslancering te organiseren. Van 15 tot en met 23 juni vinden er, in samenwerking met Staatsbosbeheer en IVN, allerlei activiteiten op en rond de Natuurpoort plaats. Er worden onder meer verschillende soorten wandelingen, een fietstocht, mountainbiketocht en GPS-tochtgeorganiseerd. Ook is er een speciale vaderdagactie.

Ontwikkeling Brabantse Natuurpoorten
Er zijn momenteel diverse Natuurpoort-locaties in ontwikkeling en daarnaast is een groot aantal locaties in een verkennende fase. Één van de projectdoelstellingen van Brabantse Natuurpoorten is een provinciale spreiding van het netwerk, waarbij poorten aan de belangrijkste natuurgebieden worden gerealiseerd. Daarnaast streven we ernaar dat er voor elke inwoner in Brabant een goed bereikbare Natuurpoort in de regio te vinden is.

Voor de regio’s waar nog geen poortlocatie is aangewezen onderzoeken we momenteel, samen met natuurbeherende organisaties, de mogelijkheden. Mede door het gelimiteerde aantal van 30 locaties en de gewenste provinciale spreiding zijn we terughoudend bij initiatieven voor nieuwe Natuurpoorten in regio's waar reeds meerdere Natuurpoorten zijn beoogd of gerealiseerd.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?